Museu d’Art de Girona

Espais singulars

Pujada de la Catedral, 12 17004 Girona (El Gironès)

972 20 38 34

museuart_girona.cultura@gencat.cat

www.museuart.com

Descripció

EL MUSEU D’ART DE GIRONA
El Museu d’Art de Girona acull la col·lecció d’art més important del Bisbat i de la província de Girona, que dibuixa un itinerari per obres úniques de l’art català.

La visita permet contemplar, en ordre cronològic, obres pictòriques i escultòriques d’èpoques i estils successius (romànic, gòtic, Renaixement, barroc, realisme, modernisme i noucen- tisme), amb sales dedicades a la ceràmica, el vidre i l’art litúrgic.

Obre el recorregut per l’exposició permanent un fragment de làpida paleocristiana procedent d’Empúries, i entre les peces més rellevants de la col·lecció destaquen el conjunt litúrgic de Sant Pere de Rodes (s. IX), el Martirologi d’Usuard (llibre miniat del s. XV) i un dels conjunts retaulístics més notables dels segles XV-XVI, a més d’obres destacades del Renaixement i el barroc catalans. La visita es clou amb una representació de pintors dels segles XIX i XX vinculats amb Girona, com Urgell, Vayreda, Rusiñol, Berga i Bertrana. Les sales d’exposicions i els jardins del Museu acullen periòdicament diverses activitats i exposicions temporals.

L’ANTIC PALAU EPISCOPAL
El Museu d’Art es troba situat en el marc incomparable de l’antic Palau Episcopal, documentat per primera vegada al s. X. L’edifici conserva encara diversos espais que responen a la seva funció original, com la presó, on els clergues condemnats pel tribunal eclesiàstic complien penes de reclusió, o el majestuós jardí, que s’obre al públic en diverses ocasions al llarg de l’any.

L’ANTIC HOSPITAL DE SANTA CATERINA
El Museu d’Art gestiona els espais patrimonials de l’Antic Hospital de Santa Caterina (actualment seu de la Generalitat de Catalunya a Girona), d’època barroca: una farmàcia hospitalària dels s. XVII-XVIII, l’antiga capella, on s’exposa el quadre El gran dia de Girona, de Ramon Martí Alsina (1826- 1894), el pati de les magnòlies i el vestíbul amb arrambadors del s. XVII