1st GIRONA EPIPED COURSE

Setanta neuròlegs i pediatres procedents de diversos països europeus van participar en el curs internacional de epilèpsia pediàtrica EPIPED. Aquesta formació s’inscriu en cicles de tres anys de durada. La primera edició del cicle inicial s’ha celebrat a l’hotel Ultonia de Girona.

Quatre jornades de formació intensiva

La primera activitat programada el dia d’arribada començava a les 15h, amb una avaluació i les dues primeres sessions del curs. Al vespre es va celebrar un còctel de benvinguda a l’hotel.

Les jornades començaven amb ponències sobre diferents aspectes de la patologia. Després els participants es distribuïen en tres grups per participar als mòduls interactius o tallers.

Al llarg dels quatre dies del curs, durant els coffee breaks i els dinars els participants que presentaven casos pràctics podien reunir-se amb els tutors.

Un total de tretze ponents internacionals van ser els encarregats d’impartir aquest primer curs sobre epilèpsia pediàtrica des de vessants diverses: diagnòstic, classificació de les epilèpsies, estratègia terapèutica, tractaments i fàrmacs.

L’últim dia van tenir lloc les presentacions dels casos pràctics per part de participants en presència dels tutors, seguides d’un temps de debat. El curs va acabar amb una avaluació final i un bufet de comiat.

Al final de les sessions diàries els assistents van tenir temps de gaudir de la ciutat i conèixer algunes propostes de la variada oferta gastronòmica de Girona.

Perquè a Girona

La proximitat amb l’estació de l’AVE i les bones combinacions per arribar des dels aeroports de Girona, Perpinyà i Barcelona van facilitar la concurrència de participants, organitzadors i ponents. Per altra banda, els assistents van coincidir a elogiar la situació cèntrica de l’hotel i el clima de la zona.

Professor Jaume Campistol
Director del curs EPIPED

“Excel·lent organització i direcció d’un curs molt interessant per a joves epileptòlegs, neuropediatres i pediatres interessants en l’epilèpsia de l’infant. Tot això, en un petit i acollidor hotel al centre de l’antiga i magnífica ciutat de Girona. Una experiència inoblidable, molt enriquidora i recomanable des del punt de vista científic, de relacions professionals, turístic i per conèixer la cuina catalana, es clar!”

El resultat

La secretaria tècnica del curs va valorar molt positivament la flexibilitat i capacitat de reacció de l’equip de l’Hotel Ultonia a l’hora d’atendre en tot moment les necessitats de formadors i participants.

Fruit del bon resultat d’aquesta primera edició, la resta de convocatòries del primer cicle de tres anys del curs EPIPED tindrà seu a l’Hotel Ultonia de Girona.