TBEX

Un gran repte, aconseguit

700 participants, 50 conferenciants de 39 països diferents, 22 milions d’impressions a Twitter amb un impacte econòmic de més de mig milió d’euros, la col·laboració de totes les institucions públiques de les nostres comarques i de 722 empreses gironines. Tot un territori involucrat en fer possible que la Costa Brava i el Pirineu de Girona hagin estat visibles a tot el món.

Per segona vegada, la Costa Brava Girona va acollir el congrés anual de bloggers de turisme. Lloret de Mar va ser la capital dels bloggers de viatges, amb més de 700 participants i prop de 50 conferenciants de 39 països, que van assistir a la cita anual dels creadors de continguts en línia de viatges.

Pestigiosos bloggers de nivell internacional, com Gari Arndt i Planet D, que tenen més d’un milió de seguidors a les xarxes socials, no van faltar a la cita.

Aquest congrés dona una gran projecció internacional, i posiciona Lloret de Mar i la Costa Brava com a destinació de qualitat.

«Som aquí per tres raons: el territori és bellíssim; el menjar, espectacular; la gent, fantàstica i acollidora.»

Rick Calvert, conseller delegat del TBEX

Esdeveniments

Durant els diversos actes i activitats programades que es van anar succeint durant les jornades del TBEX, els assistents van poder conèixer l’entorn i gaudir del patrimoni cultural, turístic i gastronòmic de la Costa Brava.

El primer dia es va oferir als ponents una recepció als jardins de Santa Clotilde, després de la qual va tenir lloc la festa de benvinguda, a Sant Pere del Bosc, on van poder participar en un taller de daiquiris.

L’endemà es va organitzar per a tots els participants una sortida en catamarà per la Costa Brava. Van desembarcar a la platja de Santa Cristina, on Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, van donar-los la benvinguda.

A l’exterior de l’Hotel Santa Marta els esperava un còctel amb degustació de plats de la cuina gironina, productes agroalimentaris certificats amb el segell Girona Excel·lent, vins de la DO Empordà, cerveses locals i cava, a fi de donar a conèixer la gastronomia autòctona. Per dinamitzar l’acte, hi va haver l’actuació del grup d’havaneres Els Cremats, dels gegants indians de Lloret de Mar i dels castellers de Salt.

Compartir coneixements i fer contactes

El TBEX es presenta com un esdeveniment anual en què els bloggers de viatges poden avançar en el seu aprenentatge i fer contactes interessants. És un espai de trobada entre bloggers i possibles patrocinadors, al qual els participants assisteixen atrets per la possibilitat de progressar en aquest camp i viure experiències enriquidores.

Totes les sessions del congrés van tenir lloc a l’Evenia Olympic Resort, seu de l’esdeveniment. Del 29 al 30 d’abril es van dur a terme els tallers preTBEX; unes sessions de formació amb experts en escriptura, gestió de marca i tecnologia, adreçades a grups reduïts d’entre 6 i 12 participants.

Durant el congrés, els dies 1 i 2 de maig, la jornada va començar amb una conferència plenària, seguida de tres torns diaris de sessions paral·leles dividides en cinc àrees temàtiques.

Al final de les sessions hi havia un espai d’entrevista ràpida (speed networking); una dinàmica per afavorir que els assistents puguin fer contactes de manera eficient.

Experiències

Els dies previs i posteriors a les sessions del congrés, es van organitzar sortides pel territori que incloïen una gran varietat d’experiències. A la província de Girona es van fer 16 excursions, en les quals van participar 151 persones. Van ser sortides culturals, esportives i gastronòmiques en entorns ben variats, les quals van quedar recollides en molts dels articles que els assistents van escriure durant els dies que va durar el congrés.

L’última etapa d’aquesta experiència van ser els 22 blogtrips que es van organitzar per tot Catalunya, la meitat dels quals es van dur a terme a la província de Girona.

El TBEX va ser molt més que un congrés, es tractava també de fer viures experiències als participants que els va portar a conèixer les comarques gironines i el seus valors més representatius.

Dades d’interès

+700 bloguers de turisme

49 conferenciants

3200 nits d’hotel gratuïtes a tot Catalunya

Allotjament:

La seu del congrés va ser l’Evenia Olympic Resort, un complex de quatre hotels.

L’organització va oferir als participants 13 opcions més d’hotel, entre les quals destaca l’Hotel Santa Marta, l’Hotel Guitart Monterrey i el Rigat Park & Spa Hotel.

Organitzadors

L’Agència Catalana de Turisme, de la Generalitat de Catalunya; el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona, i Lloret Turisme, juntament amb New Media Expo (empresa nord-americana encarregada de l’organització del TBEX), van ser els impulsors de l’edició europea del TBEX Costa Brava Catalunya 2015.

L’organització va tenir el suport de les institucions del territori i de més de 722 empreses gironines del sector turístic i del transport.

El resultat

El TBEX Costa Brava Catalunya ha generat 222 milions d’impressions, que han arribat a 40 milions de persones de més de 100 països, i un impacte econòmic de 558.000 euros a Twitter. Arran del congrés, les marques turístiques catalanes han incrementat la seva presència en mitjans digitals d’arreu del món, han millorat la imatge de les destinacions i han aconseguit continguts de qualitat creats per bloggers de primer nivell, com ara Hecktic Travels o With Husband in Tow

EL TBEX EN IMATGES

Altres casos d'èxit: