Costa Brava Girona Pyrenees Sustainable Trade Week

Categories: Activitats del Costa Brava Girona CB i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

Una vintena d’experts i especialistes i un centenar de professionals del sector turístic es van reunir a Can Trona, a la Vall d’en Bas, per participar a la jornada «La sostenibilitat: una oportunitat per a les empreses turístiques i les destinacions».

L’objectiu de la trobada era posar en comú diversos enfocaments i recursos per promocionar les destinacions i les empreses turístiques a partir dels valors de la sostenibilitat.

Xavier Font, professor de la University of Surrey, va intervenir en la jornada amb una ponència marc en què va donar les claus del màrqueting de la sostenibilitat, amb molts exemples pràctics.

Al seu torn, a la taula rodona, composta per representants de Naturbike, La Balaguère, Purely Pyrenees, Rutes Pangea, Cyclingholidays i Saó Viajes Naturales, es van compartir les noves tendències en la conceptualització de productes, la programació i la comercialització de viatges.

La sessió del matí va concloure amb l’exposició dels casos reals d’èxit i bones pràctiques de l’ Hostal Empúries, La Bruguera de Púbol, Trescàlia, Humanside Experiences,Fil Mediterranean Travel Designers i l’Observatori Astronòmic d’Albanyà.

A la tarda els assistents es van organitzar en diverses taules sectorials. El sector del turisme de negocis i el del turisme de cultura van compartir l’espai dedicat a la sostenibilitat en esdeveniments i festivals.

La promoció de la sostenibilitat entre destinacions i empreses turístiques forma part d’una estratègia de desenvolupament que ja s’està desplegant a la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb la promoció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, d’acord amb el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya.