El llegat MICE

Categories: Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

El Palau de Congressos de Girona, seu dels grans congressos que tenen lloc a la ciutat, està treballant en l’impacte social positiu (és a dir, el llegat) que hi poden deixar els congressos.

Des de començaments del 2022, i juntament amb el Girona City Convention Bureau i l’organització del congrés, s’identifica el potencial de valor i coneixement que cada activitat congressual pot aportar a la ciutadania en general, més enllà del retorn econòmic que generen per a les empreses del sector MICE les pernoctacions dels congressistes i els serveis necessaris.

Accions del llegat 2022

El primer exemple de llegat es va materialitzar en el 28è Congrés de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), en el qual van participar set-centes persones.

Es van programar tres activitats de llegat obertes a la ciutadania: una caminada popular per la Devesa dirigida per una metgessa de medicina familiar i una educadora física, una conferència sobre mites en alimentació a càrrec del nutricionista Julio Basulto i la conferència de cloenda a càrrec del xef del Celler de Can Roca, Joan Roca.

La segona acció de llegat es va dur a terme durant la Jornada InterCongresos 2022 de la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Gestió Sanitària. El lema del congrés va ser «One Health: del desafio a la vanguardia» i amb aquesta finalitat es va programar la construcció d’un hotel d’insectes al parc de la Devesa, dirigit per l’associació local La Sorellona i membres del Comitè Científic del congrés.

Tant els assistents al congrés com la ciutadania gironina van poder participar en aquesta activitat, dirigida per un especialista del servei d’epidemiologia, salut pública i planificació urbana de l’Hospital de la Vall d’Hebron i per tècniques de l’associació La Sorellona.

A finals del 2022, en el decurs del XXVI Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina de l’Adolescència, es va organitzar un taller gratuït a càrrec del Dr. J. Valdés, adreçat a pares i mares d’adolescents perquè coneguin quin és el seu paper en l’educació dels fills en aquesta etapa.

El projecte del llegat tindrà continuïtat amb altres accions amb congressos que es portaran a terme a la ciutat de Girona durant el 2023.