Nova referència enoturística a Costa Brava Girona

Categories: Activitats i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

El nou celler de Peralada se suma a la proposta de turisme prèmium del Peralada Resort. El prestigiós estudi RCR Arquitectes, guanyador l’any 2017 del Premi Pritzker (els “Nobel” de l’arquitectura), ha estat l’encarregat de crear aquest espai per fer créixer la proposta enològica del Celler Peralada amb un projecte d’avantguarda fonamentat en l’arquitectura, la sostenibilitat, la integració al territori i l’enoturisme de primer nivell.

El resultat és una edificació en harmonia amb el seu entorn i amb l’edificació original, “La Granja”, que s’ha mantingut com a centre de visites. Coherent amb la línia arquitectònica dels seus creadors, el celler s’ha concebut sense artificis i pràcticament invisible des de fora per donar protagonisme al paisatge. L’interior és totalment diàfan, sense cap pilar dins dels grans espais.

El nou Celler de Peralada és el primer celler europeu que ha obtingut la qualificació LEED® Gold, la certificació mundial més important en termes d’edificació sostenible concedida per l’U.S. Green Building Council (USGBC), que va acreditar els alts estàndards de sostenibilitat i eficiència de les seves instal·lacions quant a la seva construcció, funcionament i manteniment.

Noves experiències que se sumen a la proposta

La proposta de Peralada és oferir al visitant una activitat d’enoturisme experiencial portant-lo a recórrer les cinc finques de Peralada i el projecte d’arquitectura i sostenibilitat d’RCR Arquitectes, fins a arribar al Temple, un espai embolcallat per la llum zenital consagrat a l’excel·lència, la creativitat i l’experimentació enològica.

Igualment, és possible organitzar visites privades, com l’”Experiència Garbet”, que combina el recorregut per una vinya impressionant sobre el mar, la visita al nou celler i un dinar d’estrella Michelin.

El wine bar Celler 1923 és la nova proposta enogastronòmica incorporada a partir de la inauguració del nou Celler. Paco Pérez, xef del Peralada Resort, ha creat plats inspirats en la gastronomia empordanesa del 1923, l’any de fundació del celler, que complementen els vins de Peralada.

Tant el wine bar Celler 1923 com les sales multifuncionals Malaveïna i La Garriga poden acollir una àmplia gamma de tasts privats, exclusius i personalitzats segons les necessitats de cada grup.

Les finques del Peralada Resort acullen altres punts d’interès per al visitant, com les col·leccions de vidre i ceràmica, una impressionant biblioteca amb prop de cent mil volums, el Monestir del Carme, amb la seva església i claustre gòtics, del segle XIV, el museu del vi o la col·lecció permanent Hispano Suiza, llegendària marca automobilística cofundada per Damià Mateu.

Les possibilitats del Peralada Resort

El nou celler se suma a la proposta de turisme prèmium del conjunt que trobem al Peralada Resort, format pel Castell de Peralada i el Monestir del Carme, els jardins, l’Hotel Peralada, el Wine Spa, el Golf, considerat un dels millors de la Costa Brava, el prestigiós Festival de música de Peralada, el Casino Peralada, dues botigues de vins i quatre propostes gastronòmiques: el restaurant Castell Peralada (amb estrella Michelin), el restaurant L’Olivera, el restaurant Shiro by Paco Pérez i el wine bar gastronòmic Celler 1923, situat al celler mateix.