Enoturisme per a incentius memorables

Categories: Activitats i Membres del CBGCB.

Seminari d’enoturisme Dins del programa del Vívid d’enguany s’ha celebrat el seminari de referència Vívid enoConference, on, entre altres activitats, va tenir lloc la ponència “Com atraure esdeveniments, congressos i reunions d’empresa als cellers, restaurants i allotjaments enoturístics” a càrrec de l’Alicia Estrada, especialista en la promoció i comercialització de productes enoturístics per a agències i tour operadors.
El sector MICE tendeix cada cop més a buscar la diferenciació, exclusivitat i connexió amb les emocions a l’hora d’escollir les activitats dels programes d’incentius. La raó és que les emocions creen forts vincles amb allò amb que es connecten i perduren en el record. En el cas dels incentius, si són compartides reforcen el sentiment de pertinença al grup.
Així, durant la sessió es va insistir en la importància de vincular l’esdeveniment a la cultura de l’empresa i als objectius que es persegueixen. Cal buscar també la exclusivitat i la diferència.
L’oferta de l’enoturisme és molt àmplia en aquest sentit:

  • Màrqueting mix d’elaboració i llançament d’un vi: Curs de creació de vins amb “marca pròpia”
  • Tallers de gastronomia i maridatge per equips
  • Treball a les vinyes, competint entre equips
  • Cellers en espais singulars
  • Tast de vins i competicions de tast en equip
  • Experiències d’incentiu entre les vinyes: dormir entre les vinyes, senderisme, esmorzars, tallers, vinoteràpia entre moltes d’altres

L’elecció d’aquest tipus d’activitats, com es va explicar al seminari, és posterior a la decisió de destinació per part de l’empresa.
El concepte d’enoturisme, doncs, supera l`àmbit del vi com a producte i inclou el territori al que està arrelat. La cultura del vi és part del patrimoni de les comarques de Girona, especialment les de la Ruta del vi DO Empordà, i el trobem present al paisatge, la cultura, la gastronomia i la història del seu entorn.
Si vols saber més sobre les activitats d’incentiu i teambulding que proposen els cellers membres del Costa Brava Girona Convention Bureau, contacta amb nosaltres al següent enllaç: Envia’ns la teva consulta!
Cellers membres:

  • La Vinyeta: Ubicat en un paratge privilegiat enmig de vinya i olivera, aquest celler de la DO Empordà organitza tot tipus d’activitats enoturístiques.
  • Sa Perafita: Mas del segle XIV que compta amb espais de reunions i és la seu del celler Martín Faixó.
  • Finca Bell-Lloc: Tasts i visites guiades al seu celler, reformat amb un audaç projecte arquitectònic.
  • Castell de Peralada: Ofereix diferents opcions de visites, des de les vinyes fins a la sala amb més de 5500 botes o el museu del vi.