Turisme de reunions socialment responsable: RSC #inCostaBrava

Categories: Activitats, Membres del CBGCB, i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

Durant el seu esdeveniment corporatiu a la Costa Brava, un grup de 120 treballadors d’una empresa d’equipaments del sector energètic amb seu a Hamburg va optar per fer una activitat socialment responsable al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

L’empresa, membre del CBGCB Fil Mediterranean Travel Designers, va desenvolupar el concepte i l’organització de la proposta. L’objectiu era preparar una experiència en grup, a l’aire lliure i en contacte amb la natura, per fer palès el compromís de l’empresa amb el medi i la sostenibilitat mitjançant la implicació activa dels seus col·laboradors en tasques amb un impacte real i positiu en l’entorn.

Per aquesta raó, les activitats triades estaven emparades per un projecte europeu de recuperació dels espais naturals dels aiguamolls del Baix Ter que ja té deu anys de recorregut, sota el paraigua del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

El grup es va repartir en dos equips: un d’ells va operar a la platja de la Gola del Ter i l’altre als boscos de dunes del massís del Montgrí.

Els dos grups van fer tasques de neteja d’espècies invasores que dificulten la recuperació dels espais naturals i en van plantar d’autòctones. També van construir nius per als ocells i ratpenats, així com «hotels d’insectes» per afavorir la reproducció d’aquests animals, tan interessant dins la cadena alimentària de moltes de les espècies que habiten aquesta zona de delicat equilibri ecològic.

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, municipi on es va dur a terme l’activitat, va obtenir la segona posició dels premis World Best Sustainable Destinations, promoguda per la prestigiosa associació Green Destinations. També  forma part de la Xarxa de Regions Europees pel Turisme Competitiu i Sostenible (NECSTourR) i compta amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, atorgada per la federació EUROPARC.