Espai Cràter

Centres Congresssuals

Carrer Macarnau 17812 Olot (La Garrotxa)

972 27 91 32

sau.crater@olot.cat

espaicrater.com

Descripció

L’Espai Cràter és el centre de referència en volcans, ciència i societat. Impulsat per l’Ajuntament d’Olot, el projecte vol ser un punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica. Alhora, vol generar noves oportunitats als diferents sectors de la ciutat i treballar de forma innovadora, experiencial i participativa per abordar els reptes globals que afecten a nivell local.
Situat a l’interior del volcà Puig del Roser, el nou edifici està concebut com un element més de l’experiència i compta amb una exposició totalment interactiva.

Estructurada en diversos àmbits, l’exposició d’Espai Cràter explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn. Ho fa de manera 100% interactiva i mitjançant diversos llenguatges expositius: audiovisuals, experiències immersives, fotografies o videomapping.

També compta amb una maqueta de 15 m2, que explica la formació de la Garrotxa, propostes de gamificació i moltes altres sorpresas. L’exposició compta també amb un gran talús de greda, que ens permet veure les entranyes i comprovar que estem a l’interior del volcà Puig del Roser.
L’exposició permanent d’Espai Cràter ha estat comissariada per Geociències Barcelona – CSIC, i desenvolupada per Indissoluble. Pel contingut i per la forma, és la mostra de referència en vulcanologia a nivell estatal.

L’Espai Cràter posa a disposició d’entitats, empreses i institucions espais en els quals celebrar esdeveniments corporatius i socials, que es poden complementar amb la realització de visites privades i exclusives a la sala expositiva, d’acord amb les preferències de cadascú.

Sales

Vestíbul50No
Sala Magma110No
Aula Bufador30No