La Sea Otter Europe torna a Girona i experimenta un gran creixement

La segona edició de l’esdeveniment mundial de la bicicleta es va tancar amb un impacte econòmic de 2,7 milions d’euros a les comarques gironines, i la tercera edició es farà de nou a Girona.

Una tria amb bons fonaments

L’any 2017, la Sea Otter, que s’organitza a Califòrnia (EUA) des de fa més de vint anys, va triar Girona per portar la seva fórmula d’èxit per primera vegada a Europa.

Les comarques de Girona, amb una llarga tradició ciclista, ofereixen tots els serveis i les infraestructures necessàries per practicar-hi aquest esport. De fet, equips ciclistes professionals, com el Mitchelton-Scott (Austràlia) o EF Education First-Drapac (EUA), tenen la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a seu de les seves estades d’entrenament, i molts ciclistes de primer nivell, com Robert Gesink, del Team Lotto NL-Jumbo, o Rory Sutherland, de l’UAE Team Emirates, viuen a la zona i hi entrenen.

La ciutat de Girona, seu de l’esdeveniment, compta amb el segell de destinació de turisme esportiu.

La fórmula funciona a Girona

Per segon any consecutiu, l’esdeveniment tanca portes superant àmpliament les expectatives d’organitzadors, empreses i institucions col·laboradores. Amb un balanç molt satisfactori, les dues edicions han generat molta ocupació hotelera i una activitat econòmica important per a les comarques gironines.

Durant el cap de setmana en què se celebra la Sea Otter Europe, Girona esdevé la capital mundial del ciclisme, tant de carretera com de muntanya. La fira ha rebut el suport decidit d’empreses i institucions del territori perquè sigui un èxit.

La primera edició, que va tenir lloc del 2 al 4 de juny de 2017, coincidint amb l’Any del Cicloturisme a Girona i la Costa Brava, va deixar el llistó ben alt, amb unes xifres espectaculars de 30.000 visitants i més de 4.000 esportistes, i un balanç molt positiu de l’experiència, tant per part de les marques expositores com dels esportistes professionals i el públic general que hi van assistir.

En la presentació de la segona edició es van comunicar les novetats en el programa esportiu i una ampliació important de la zona comercial. Poques setmanes després de l’anunci, set mesos abans de celebrar-se l’esdeveniment, ja s’havia compromès més del 70 % de l’espai dedicat a la indústria ciclista.

Sea Otter Europe 2018: el repte

La Sea Otter és un certamen complex, atesa la gran diversitat d’activitats que concentra en un cap de setmana, en què les comarques de Girona es converteixen en la capital mundial del ciclisme.

El públic assistent (més de 50.000 persones l’any 2018) comprèn des de famílies fins a llegendes del ciclisme, passant per esportistes aficionats, empreses i professionals del món del ciclisme de cinquanta nacionalitats diferents.

En la seva edició de 2018, el festival va ocupar 60.000 mdel recinte de Fontajau, on es van instal·lar la fira comercial, els diversos espais en què es van dur a terme proves ciclistes de tot tipus i zones de serveis i activitats familiars. La zona d’exposició, de 26.000 m2, incloïa una zona d’exhibició de trial i àrees de serveis esportius, com ara les dedicades a nutrició esportiva, fisioteràpia o servei mecànic, entre d’altres.

Els expositors (de marques de bicicletes, complements, productes i destinacions) van veure superades les seves expectatives atesa la gran afluència de públic i l’activitat econòmica generada.

(*) Font: BM Consultors i Sea Otter Europe

Activitats per a tots els gustos

Curses, exhibicions i activitats relacionades amb la bicicleta van delectar tant el públic aficionat a l’esport i familiar com els esportistes de tots nivells, en un marc ideal tant per a la bicicleta de carretera com per a la BTT, en què es podien trobar professionals de l’elit mundial del ciclisme.

L’espectacle estava assegurat: una cursa de BBT clàssiques, la Dirt Jump en un circuit amb baixada i grans salts, o l’espectacular Eliminator, per a la qual es va construir de nou una zona gravity, són algunes de les proves més celebrades per un públic entusiasta.

També va ser destacable l’acollida de la Demobike, un banc de proves amb més de 400 bicicletes de gama mitjana i alta que trenta-quatre marques van posar a disposició dels visitants perquè les poguessin provar durant els tres dies de l’esdeveniment. Un dels punts forts de la Demobike són els dos circuïts, situats a pocs metres de l’entrada de la Sea Otter, que recorren el centre històric de la ciutat i tota una xarxa de camins ideals per posar a prova els últims models que es presenten. 

Els hotels oficials de l’esdeveniment de 2018 van ser l’Hotel Ultònia i l’Hotel Carlemany de Girona, situats al centre de la ciutat. Ambdós establiments compten amb certificats de qualitat que acrediten serveis adequats per als ciclistes i informació sobre rutes i vies verdes a disposició dels clients. 

Resultats

Segons l’estudi realitzat per BM Consultors, els més de 55.000 prescriptors de la Sea Otter Europe Costa Brava 2018 van valorar amb un 8,9, sobre 10, l’esdeveniment i amb un 9,1, sobre 10, la demarcació de Girona.

Quant als resultats econòmics, l’impacte a les comarques gironines ha estat de 2,7 milions d’euros. Tot just acabada la segona edició de la Sea Otter Europe, l’organització va confirmar que Girona n’acolliria la tercera edició, el 2019, entre el 31 de maig i el 2 de juny. 

Les comarques de Girona consoliden la seva aposta pel ciclisme amb un esdeveniment d’èxit tant pel seu dinamisme econòmic com per l’atractiu internacional.

Visitants

  • Locals
  • Estrangers
  • Entorn Directe

Hi han col·laborat: