Tendències MICE, a debat

Categories: Activitats del Costa Brava Girona CB.

Co-creació, autenticitat, sostenibilitat, RSC, tecnologia…

La jornada de treball “Com potenciar el producte MICE del nostre negoci?” celebrada a  l’hotel Mas Solà de Santa Coloma de Farners va posar de manifest l’efectivitat de les aliances entre els membres del Costa Brava Girona Convention Bureau a l’hora de bastir propostes interessants i creatives amb valor afegit per l’organitzador professional.

El taller va comptar amb la participació d’Arnau Canyadell, coordinador d’esdeveniments d’American Express Global Business Travel. A través de dinàmiques de grup i casos pràctics es van assenyalar les necessitats de l’empresa que emet la petició i les de l’agència organitzadora.

Al llarg del debat, els assistents van identificar les últimes tendències del sector, destacant per una banda conceptes cada cop més presents en les peticions, com autenticitat, gastronomia, salut i benestar, participació i responsabilitat social corporativa (RSC) i per l’altra elements que estan guanyant protagonisme, com la tecnologia, l’economia del temps o la flexibilitat d’espais i formats

Aquesta jornada presencial  del programa de formació Turisme 360º estava adreçada a la formació continuada dels membres de les empreses del sector de turisme de negocis de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

A rel d’aquesta activitat, vam tenir oportunitat de conèixer el punt de vista de l’Arnau Canyadell, que gestiona els esdeveniments, incentius, convencions i reunions per clients nacionals i internacionals de perfils diferents.

Què pesa més a l’hora de prendre una decisió a favor d’una destinació o d’una altra?

El primer que valorem és que la proposta s’ajusti a les necessitats, les expectatives i el pressupost del client. La relació qualitat-preu de l’oferta és un aspecte molt interessant de cara al client i un dels punts favorables de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. El servei qualificat que s’hi troba i els seus preus competitius, comparat amb el d’altres destins propers, ens dona arguments per presentar aquesta zona.

Què pot oferir de diferent la Costa Brava i el Pirineu de Girona a l’organitzador d’esdeveniments?

Jo sóc un enamorat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i conec bé el territori i els seus serveis. Precisament la bona relació qualitat-preu fa de la Costa Brava i el Pirineu de Girona una destinació molt competitiva i amb molt de potencial.

No s’ha de veure Barcelona com un competidor, sinó com un aliat. A Barcelona tenim unes infraestructures fantàstiques, molts vols que venen des de molts punts del món i la Costa Brava i el Pirineu de Giorna s’hi ha de sumar, com una oferta complementaria molt bona.

Quins canvis has observat en la demanda a rel de la crisi econòmica?

Entre 2009 i 2013 vam veure una gran contenció en els pressupostos de les empreses i molt més control sobre la despesa. Només es feien els esdeveniments que consideraven imprescindibles. El “tot inclòs” es va frenar molt i es qüestionava molt més tant el temps d’estada com el nombre de participants als esdeveniments. També es va reduir la part lúdica -espectacles, visites, activitats en grup- per controlar una despesa que no es considerava imprescindible.

Des del 2014-2015 estem veient un cert retorn de la demanda d’activitats lúdiques als esdeveniments, això sí, amb control sobre la despesa. Les empreses han vist la necessitat d’oferir als seus empleats activitats que els ajudin a gaudir de la seva feina i a relacionar-se bé amb els companys. De nou s’està reactivant el viatge d’incentiu, que s’havia deixat de fer i torna a veure’s com una inversió en motivació.

Com s’estan aplicant les noves tecnologies en l’organització d’esdeveniments?

Des de fa uns anys estem incorporant diferents tecnologies, com per exemple, el registre de participants a un esdeveniment a través de plataformes d’inscripció on-line que substitueixen els fulls de càlcul que es feien servir anys enrere.

També estem treballant molt més amb les apps.  Amb aquestes, els participants tenen sempre a mà tot el contingut actualitzat sobre l’esdeveniment: programa, dades, contactes, notificacions…  A nivell intern, els nostres sistemes actuals ens permeten d’oferir al client informes de consum molt més detallats sobre la nostra gestió de cada esdeveniment.