El sector de turisme de negocis de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, compromès amb la sostenibilitat

Categories: Notícies MICE.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha fet un pas més enllà en la commemoració de l’Any del Turisme Sostenible impulsada per Nacions Unides declarant 2017 l’Any de la Bicicleta i la Sostenibilitat.

Amb aquesta iniciativa es canalitza la sensibilitat creixent d’usuaris, institucions i empreses turístiques per fer de la sostenibilitat un element clau en el desenvolupament turístic del nostre territori.

Dins del sector MICE, al compromís d’institucions territorials i empreses del sector turístic se suma l’interès de les empreses usuàries per acreditar una gestió responsable dels recursos també en els desplaçaments, reunions i esdeveniments d’empresa. El resultat d’aquesta gestió queda registrat en els informes de responsabilitat social corporativa de moltes organitzacions.

Dins d’aquesta tendència podem destacar l’interès per reunions amb programes que inclouen activitats relacionades amb l’esport i el benestar, opcions gastronòmiques saludables i equilibri entre les estones de feina i l’oci.

Igualment es busca fer desplaçaments més curts i utilitzar materials que causin el menor impacte possible en el medi.

Al seu torn, les empreses del sector turístic cada cop fan més esforços per oferir el seu producte tenint en compte els criteris de sostenibilitat per la conservació de l’entorn, el consum de recursos i generació de residus i el disseny de les instal·lacions i equipaments.