Cimera del Basque Culinary Center

Categories: Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

Girona i la Costa Brava han acollit per primera vegada la cimera gastronòmica organitzada pel Basque Culinary Center amb el títol «Comida que acoge», i la reunió anual del Consell Internacional del Basque Culinary Center.

Cada any la reunió té lloc en una ciutat diferent. Lima, Tòquio, Nova York, Sao Paulo, Sant Sebastià, Mèxic, City, Mòdena i San Francisco han acollit les edicions anteriors, fins al 2019. Els dos últims anys les trobades no van poder ser presencials a causa de la pandèmia.

Durant tres dies s’han fet diverses activitats, entre les quals hi ha la reunió dels membres del Consell Internacional de Basque Culinary Center, presidit per Joan Roca i constituït per alguns dels cuiners i cuineres més influents i rellevants del món. El programa incloïa visites a projectes i restaurants rellevants de la demarcació de Girona així com la jornada de reflexió oberta al públic en general i gratuïta que es va desenvolupar a l’espai Mas Marroch, de Vilablareix.

A la jornada «Comida que acoge», hi van assistir uns 200 participants que van gaudir d’un àpat al Mas Marroch, amb la participació de productors locals, alguns dels quals de Girona Excel·lent, que van ressaltar la tradició, l’origen i la sostenibilitat culinària locals.

Els membres del Consell Internacional del Basque Culinary Center i una selecció de periodistes i prescriptors de diversos mitjans de comunicació van aprofitar la cimera gastronòmica per conèixer restaurants, espais i projectes gastronòmics que s’estan desenvolupant a la demarcació de Girona.

L’esdeveniment té el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i del segell de qualitat Girona Excel·lent.