La Costa Brava i el Pirineu de Girona: terra de contrastos

Categories: Destinació.
Translation Priorities: Optional.

Ubicat entre la frontera francesa i Barcelona, el territori de la Costa Brava i el Pirineu de Girona presenta una diversitat única de paisatges en menys d’una hora de trajecte: Més de dos-cents quilòmetres de costa on platges tranquil·les i petites cales s’alternen amb paisatges rocallosos que el mar ha esculpit formant coves i formes capritxoses. Els Pirineus se submergeixen al mar, la natura ens sorprèn en totes les seves formes oferint paisatges de bellesa genuïna: paisatges volcànics, maresmes, boscos centenaris, pobles medievals…

El clima benigne del Mediterrani acompanya aquest escenari i el fa ideal per harmonitzar feina i oci a través d’experiències que connecten les persones i transmeten emocions. Entre les empreses del Costa Brava Girona Convention Bureau s’hi poden trobar opcions úniques y autèntiques adaptades a les conveniències de cada grup: sopar al cràter d’un volcà, pilotar una avioneta sobrevolant el mar, explorar la natura, descobrir els secrets del genial Salvador Dalí o formar part d’un castell humà.

Al llarg d’una història mil·lenària diverses cultures han deixat la seva empremta, conformant un ric patrimoni del que podem destacar, per exemple, la ciutat grecoromana d’Empúries, els testimonis del romànic i del modernisme, o el llegat d’artistes com Salvador Dalí. Dins de l’oferta de venues del Costa Brava Girona Convention Bureau trobem espais singulars en edificis històrics i finques centenàries que donen un caràcter únic i inoblidable als esdeveniments i reunions que s’hi fan.

La gastronomia de la zona fusiona tradició i modernitat, transformant els àpats de l’esdeveniment en una veritable experiència gourmet. L’oferta culinària, basada en productes de temporada de la zona, reflecteix els contrastos i la diversitat del territori i es troba en un moment d’eclosió, amb vint-i-una estrelles Michelin repartides entre setze restaurants, un dels quals, el Celler de Can Roca, ha estat considerat el millor restaurant del món.

La cultura del vi es remunta al temps dels romans i conforma part de la nostra identitat gastronòmica i cultural. La ruta de la D.O. Empordà és un viatge per descobrir els secrets dels vins de la terra a través del territori i les persones que els creen innovant a partir del llegat ancestral.

Un bon lloc per fer negocis

L’oferta que presenta el Costa Brava Girona Convention Bureau la componen més de cent quaranta empreses especialitzades en donar tot tipus de serveis al turisme de negocis: Allotjaments de diverses capacitats, des de cadenes hoteleres internacionals fins a petits hotels amb encant, centres congressuals repartits per tot el territori, gastronomia, transport, activitats per incentius…

Centres congressuals

Separats per només 35 km l’un de l’altre, trobem tres indrets que presenten una oferta diversa i complementaria:

  • Olot, a l’interior en una zona volcànica de singular bellesa, compta amb espais històrics preparats per acollir reunions de grups poc nombrosos.
  • Girona és la capital de la província: Una ciutat mil·lenària que amaga sorprenents tresors pel visitant i compta amb el major centre de congressos del territori.
  • Lloret de Mar representa la major concentració de turisme de negoci de la Costa Brava i està equipada per acollir grans esdeveniments, amb tres moderns centres congressuals situats a walking distance de la zona hotelera.

A més a més, Roses, Torroella de Montgrí, Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Palamós compten amb centres congressuals situats en àrees cèntriques, que tenen tots els serveis a l’abast per a dur a terme reunions i esdeveniments de tot tipus.