Gala Michelin 2017

Girona, capital gastronòmica

Des de l’any 2010, Michelin España presenta l’edició anual de la Guía Michelin per Espanya i Portugal en una gala que cada any viatja a una ciutat diferent.

Coincidint amb l’Any de la Gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i la nominació de Catalunya com Regió Europea de la Gastronomia del 2016, l’organització va optar per valorar la riquesa gastronòmica i el valor turístic de la proposta gironina, que competia amb altres 7 localitzacions per acollir l’esdeveniment.

Girona té un nivell gastronòmic altíssim que es reflecteix en la selecció Michelin. A més, tenim el compromís tant d’institucions públiques com dels millors ambaixadors de la Guía Michelin liderats per Joan Roca, que ha encomanat la nostra il·lusió.

Mayte Carreño, directora de Guías y mapas de Michelin España y Portugal. Font

Les cobejades estrelles atorgades per Michelin només es fan públiques en el decurs de la presentació de la guía. Aquest fet genera una gran expectació mediàtica i assenyala la gala a l’agenda del sector turístic i de la restauració.

Sens dubte, la celebració de la Gala Michelin 2017 a Girona va situar la destinació al centre de les mirades dels amants de la gastronomia. 

Un venue singular amb 3 estrelles Michelin

La gala es va celebrar al Mas Marroch, l’espai de banquets de El Celler de Can Roca a Vilablareix, a cinc minuts del centre de Girona. S’hi van reunir prop de cinc-centes persones, entre cuiners dels restaurants d’Espanya i Portugal amb estrelles Michelin, autoritats, mitjans de comunicació i diversos representants del món gastronòmic.

La sala gran del Mas Marroch va acollir l’acte de presentació de la guia, on a més dels parlaments de les autoritats -entre les quals hi havia el president de la Generalitat, Carles Puigdemont- es van anunciar les esperades novetats de la Guia Michelin 2017 d’Espanya i Portugal.

Posteriorment, els assistents van aplegar-se a l’Àgora, una cúpula espectacular construïda amb criteris ecosostenibles, per participar a la festa gastronòmica il·luminada en vermell, el color distintiu de la coneguda guía. Vuit restaurants gironins amb estrelles Michelin, coordinats per Joan Roca, van ser els encarregats de preparar l’àpat a base de tapes maridades amb vins de la D.O. Empordà.

El resultat

La nominació de Girona com a seu de la gala el mes de juny i la celebració de l’esdeveniment el 23 de novembre van situar la ciutat al punt de mira dels mitjans de comunicació, relacionant la ciutat amb l’excel·lència gastronòmica.

Més de 230 articles publicats a mitjans generalistes i especialitzats en gastronomia, restauració i turisme es van fer ressò de l’acte. Les valoracions sobre la gala van ser molt positives, tant per part de la premsa com de l’organització i els assistents.

Un estudi de la Universitat de Girona ha valorat la repercussió de la Gala Michelin en més d’un milió d’euros, prenent com a referència els articles publicats que mencionaven Girona com a referent gastronòmic o com a seu de la Gala.

Dades i xifres

Estrelles gironines 2021

Data23 de novembre de 2016
LlocMas Marroch (Girona)
OrganitzadorMichelin Travel Partner España Portugal S.L.
PromotorPatronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya
Assistents500, 470 dels quals van necessitar allotjament


El Celler de Can Roca


Les Cols
MiraMar
Bo.TIC

Ca l’Arpa
Ca l’Enric
Casamar
Emporium
La Fonda Xesc
Les Magnòlies

Els Tinars
Massana
Castell de Peralada
La Cuina de Can Simó
Atempo
L’Aliança

La Gala Michelin 2017 en imatges