El sector MICE de Girona aprova el pla d’acció del Costa Brava Girona Convention Bureau per al 2023

Categories: Activitats del Costa Brava Girona CB i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.
Després d’un 2022 marcat pel retorn de l’activitat MICE, el Costa Brava Girona Convention Bureau presenta un pla d’accions i objectius adreçat a reforçar el posicionament de l’oferta de turisme de negocis de la destinació davant els mercats prioritaris (l’estatal, França, el Regne Unit, els països nòrdics, el Benelux, Alemanya i els Estats Units).

 

El Pla d’Acció i Objectius del Costa Brava Girona Convention Bureau (CBGCB) per a l’any 2023 s’ha desenvolupat sobre les quatre línies estratègiques per a la promoció de la destinació: estratègia digital, intel·ligència de mercat, relació amb el sector i sostenibilitat.

En l’àmbit de la sostenibilitat, continuaran les accions de formació adreçades a les empreses turístiques de Costa Brava Girona. Els organitzadors i les agències podran disposar de recursos per facilitar l’organització d’esdeveniments sostenibles en la destinació, com el programa d’activitats de responsabilitat social corporativa portat a terme en col·laboració amb cinc associacions locals d’àmbit social i els vuit parcs naturals que té la província.

El pla inclou aprofundir en el desenvolupament de noves propostes orientades al sector de la mobilitat i al sector esportiu.

Igualment, el CBGCB seguirà fomentant les sinergies de les empreses i les institucions del sector MICE de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, que treballen de manera cohesionada per respondre a les necessitats dels organitzadors d’esdeveniments, les agències, les associacions i els clients corporatius.

Accions pròpies

Al llarg del 2023, el CBGCB organitzarà dues jornades a Costa Brava Girona: a la primavera, se celebrarà una jornada per a les agències del Regne Unit i Bèlgica, i la segona serà a la tardor i estarà dirigida a les agències MICE i Premium d’Alemanya. Tots dos esdeveniments acabaran amb viatges de familiarització per conèixer l’oferta MICE de la destinació.

Juntament amb altres clubs de productes del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, s’organitzarà una gira (roadshow) multiproducte als Estats Units, en la qual es presentarà l’oferta MICE de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a les ciutats de Chicago, Nova York i Miami.

De nou, se celebrarà l’Afterwork MICE a Madrid, la trobada anual dels organitzadors i agències estatals amb representants de les empreses associades al CBGCB.

Participació en esdeveniments MICE

El CBGCB presentarà l’oferta MICE de la Costa Brava i el Pirineu de Girona en les principals trobades del sector de turisme de negocis per continuar guanyant contactes entre els organitzadors professionals que busquen destinacions alternatives a les grans ciutats europees.

A més a més de participar en fires com l’IBTM World a Barcelona i l’IMEX Europa a Frankfurt, el CBGCB serà present en sessions de treball adreçades als segments associatiu i corporatiu, algunes de les quals estaran dedicades a sectors específics com el de la mobilitat o el de l’esport.

La Costa Brava i el Pirineu de Girona seran el punt de trobada dels organitzadors i les agències europees que participaran en esdeveniments internacionals com el Break The Ice Forum o el MICE Trophy Karnten, entre altres jornades que han triat la destinació gironina com a seu.

Promoció de la destinació

Com a continuació dels contactes que s’han establert amb agències i col·lectius amb capacitat de prescripció, s’organitzaran viatges de familiarització, entre els quals destaquen el que es farà amb els organitzadors d’esdeveniments (event planners) d’Airbus i el que es farà a continuació de l’IBTM amb representants de les agències nord-americanes adherides a SITE (Society for Incentive Travel Excellence).

Les agendes comercials per a la promoció de l’oferta MICE de la destinació es concentraran en el mercat francès i en la captació i fidelització d’agències receptives estatals.

Igualment, continua la participació en el programa «Ambassadors Catalunya» del Catalunya Convention Bureau, i es manté el suport als membres de les juntes directives d’associacions per a la presentació de la destinació en candidatures de congressos i grans esdeveniments.

El 2022 en xifres

El pla d’accions es va presentar el 31 de gener en el curs de l’assemblea anual del Costa Brava Girona Convention Bureau, que va tenir lloc a l’Hotel Terraverda de l’Empordà Golf Club.

Durant la reunió es van presentar els resultats de l’activitat del CBGCB de l’any 2022. Una bona mostra de la recuperació del ritme d’activitats MICE a Costa Brava Girona és l’augment de les peticions que s’han rebut de més del 80 % respecte a l’any anterior.

El 2022 es van dur a terme 31 accions de promoció entre esdeveniments propis i organitzats per tercers.

Es van establir més de 1.000 contactes amb organitzadors d’esdeveniments de 33 mercats, principalment el francès i l’estatal. D’aquests, 196 van visitar la destinació per descobrir en primera persona l’oferta MICE de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.