Gastronomia i literatura

Categories: Activitats i Membres del CBGCB.

“Josep Pla, cuina i paisatge”. Aquesta és la proposta del Restaurant la Sala Gran de Llofriu i de la fundació Josep Pla, que ens vol guiar a través d’una experiència on cultura i gastronomia es barregen.

L’activitat comença seguint la ruta Josep Pla a Calella de Palafrugell, descrita pel gran escriptor empordanès com “un poble prodigiosament bonic -sobretot vist des del mar”. L’itinerari proposat revela l’estreta vinculació de l’autor amb aquesta vila de pescadors on passava l’estiu amb la seva família.

La visita a l’exposició permanent de la Fundació Josep Pla, instal·lada a la casa natal de l’escriptor, a Palafrugell, marca el final de la ruta i dona pas a l’àpat literari a la Sala Gran de Llofriu per assaborir la cuina empordanesa, un altre lloc comú als llibres de Josep Pla.

Seguint el fil conductor de l’obra de l’escriptor, tenim l’oportunitat de gaudir del paisatge i la cuina de l’Empordà, amb una activitat molt recomanable per fer en grup qualsevol dia de la setmana. Cal fer reserva prèvia.