La Costa Brava Girona més autèntica

Categories: Activitats, Membres del CBGCB, i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

La nova realitat ens fa replantejar la manera de fer les coses. És una oportunitat per concentrar-nos en el que ens importa de veritat i de buscar l’autenticitat.

Cada racó de la Costa Brava i el Pirineu de Girona té una personalitat pròpia, conformada per la diversitat del seu entorn i el caràcter genuí de la seva gent. L’oferta MICE de Costa Brava Girona està fortament connectada amb aquest mosaic de paisatges i persones.

Iniciatives genuïnes

Gràcies a la determinació de Tela Marinera de rescatar el patrimoni nàutic, podem gaudir d’experiències de navegació en autèntiques embarcacions tradicionals de la Costa Brava, perfectament restaurades. Els tripulants participen en les maniobres de navegació alhora que gaudeixen del paisatge espectacular de la Costa Brava.

Un altre exemple és el Celler la Vinyeta, un projecte familiar, jove i dinàmic que a partir de la seva activitat vitivinícola ha apostat pel turisme d’incentius sostenible i organitza activitats participatives relacionades amb el vi i els productes de la terra, molts dels quals són de producció pròpia. El celler ha rebut diversos reconeixements per la qualitat dels seus vins. A més a més, promou la recuperació de pràctiques agràries tradicionals que afavoreixen la conservació de l’ecosistema, com la transhumància o l’apicultura.

Tradició de servei

L’oferta hotelera de la Costa Brava Girona compta amb una llarga tradició, amb establiments l’origen dels quals es remunta als inicis del turisme de la zona.

És el cas de l’Hostal Spa Empúries, que es va construir a principis de segle passat per allotjar els primers arqueòlegs que van estudiar el jaciment grecoromà d’Empúries, dirigits pel reconegut arquitecte modernista Puig i Cadafalch. El model actual de turisme i allotjament sostenibles ha convertit l’Hostal Spa Empúries en el primer hotel europeu amb Certificació LEED Gold.

Al seu torn, l’Hostal de La Gavina, fruit del somni d’un empresari d’èxit gironí, es va inaugurar el 1932 i ben aviat es va convertir en una referència turística més enllà de les nostres fronteres. La llista de celebritats i personatges il·lustres que s’hi han allotjat al llarg de la seva història és interminable. Actualment, la direcció de l’Hostal de La Gavina és a càrrec de la quarta generació de la família fundadora d’aquest establiment, que compta amb les instal·lacions més actuals per a l’oci i les reunions, i que manté el seu patrimoni i l’originalitat que sempre l’ha caracteritzat.

Sensacions autèntiques

En un territori amb més d’un 30 % de la seva superfície qualificada com a espai natural protegit no és gens difícil trobar espais lliures de contaminació, allunyats de les multituds, per organitzar propostes genuïnes i sostenibles compatibles amb les mesures higièniques i de distància social.

El caràcter genuí de Costa Brava Girona té molt a veure amb la seva història mil·lenària, al llarg de la qual diverses cultures hi han deixat la seva empremta. D’aquest ric patrimoni podem destacar, per exemple, la ciutat grecoromana d’Empúries, els testimonis del romànic i del modernisme o el llegat d’artistes com Salvador Dalí.

L’oferta culinària, basada en productes de temporada de la zona, reflecteix els contrastos i la diversitat del territori. Compta amb vint-i-una estrelles Michelin repartides entre setze restaurants, un dels quals, del Celler de Can Roca, està entre els millors del món.

Una proposta competitiva i segura

Les més de 140 empreses i institucions del sector turístic que integren el Costa Brava Girona Convention Bureau estan preparades per mantenir la seva activitat amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per organitzar i acollir els esdeveniments que ens ajudaran a superar la barrera de la distància i aprofitar al màxim cada ocasió de reunir-nos amb els nostres companys de treball, clients o col·legues de professió.

La flexibilitat i l’excel·lència en el tracte, juntament amb uns preus molt atractius, fan de l’oferta MICE de Costa Brava Girona una alternativa competitiva a les grans ciutats europees.