Torroella de Montgrí-l’Estartit-Illes Medes, al capdavant del turisme sostenible mundial

Categories: Notícies MICE.

La destinació guanya la segona posició en els guardons World’s Best Sustainable Destinations. Els premis s’atorguen a membres de la llista de les 100 destinacions mundials més sostenibles.

Premis als més sostenibles

Torroella de Montgrí-L’Estartit-Illes Medes va obtenir la segona posició en la categoria “Terra” dels premis World’s Best Sustainable Destinations, que es van lliurar durant la passada fira ITB a Berlín. Hi concorrien trenta-dues candidatures triades entre les 100 destinacions més sostenibles del món.

El premi és un reconeixement a la feina que fan les destinacions turístiques a favor de la sostenibilitat, i situa els guanyadors com un exemple de les millors pràctiques en turisme a les comunitats locals.

Les 100 destinacions més sostenibles

El setembre de 2017, el municipi empordanès va entrar a la llista de les 100 destinacions més sostenibles, promoguda per l’associació Green Destinations en col·laboració amb altres organitzacions internacionals que treballen pel foment del turisme sostenible.

Les destinacions aspirants han de certificar que compleixen amb els 15 criteris principals del Green Destinations Standard, entre els quals figuren la participació dels ciutadans en el desenvolupament turístic, la promoció dels productes locals, la conservació del patrimoni o la cura del medi.

Més de seixanta experts en turisme sostenible formen part de l’ampli panell encarregat d’avaluar les candidatures. La llista d’enguany està formada per localitats de 50 països dels cinc continents.

Compromís amb la sostenibilitat

Des de l’any 2014, Torroella de Montgrí-L’Estartit-Illes Medes participa en el projecte GROWTH sobre els indicadors de sostenibilitat i competitivitat dels municipis turístics europeus, i forma part de la Xarxa de Regions Europees pel Turisme Competitiu i Sostenible (NECSTouR). A finals del 2016, després de dos anys de feina intensa, el parc natural va obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible, una important distinció atorgada per la Federació Europarc.

L’Ajuntament ha editat un dossier exhaustiu adreçat a les fires turístiques internacionals dedicades al turisme actiu i de natura, operadors turístics i mitjans de comunicació especialitzats, per donar a conèixer les iniciatives del municipi en matèria de sostenibilitat.