Petjada positiva: RSC #inCostaBrava

Categories: Activitats, General, i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

Un grup de quaranta-cinc treballadors de la farmacèutica Ferrer va participar en una acció de voluntariat ambiental fent tasques de recuperació de les dunes de sorra que separen la platja de la Pletera, a l’Estartit, de la zona humida i d’aiguamolls.

L’activitat va consistir en la instal·lació de trampes per retenir la sorra de la zona de les dunes, d’un quilòmetre i mig d’amplada, per tal d’accelerar el creixement de la duna i afavorir el moviment de la sorra.

El grup va treballar conjuntament per instal·lar les trampes, cavant les rases i col·locant les pantalles de canya en una acció coordinada amb el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter per a la protecció i regeneració d’aquest espai.

El restabliment del sistema de les dunes té un benefici rellevant i durador en l’ecosistema i en l’economia de la zona, ja que es recupera la dinàmica natural de conservació de la sorra a les platges i s’evita que se n’hagi d’afegir artificialment.

L’empresa Humanside Experiences, membre del Costa Brava Girona Convention Bureau, va ser l’entitat responsable de dissenyar, produir i conduir la jornada de treball de responsabilitat social corporativa conjuntament amb els tècnics del Parc, en lloc de l’activitat que normalment s’inclou al programa de la convenció departamental. En aquest sentit, es va buscar que l’acció triada respongués a una necessitat real del territori i tingués un impacte positiu i durador.