M&I Tour de MICE Girona Costa Brava 2019

Categories: Activitats del Costa Brava Girona CB, General, i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

La Costa Brava ha estat l’escenari de la M&I Experience Tour de MICE, en què han participat prop d’un centenar de professionals europeus del turisme de negocis —principalment del Regne Unit, Alemanya i Benelux—, entre els quals es compten directius d’agències d’esdeveniments, organitzadors professionals d’alt potencial i representants de destinacions, agències receptives, allotjaments i espais per acollir grans esdeveniments de la demarcació de Girona.

Durant quatre dies, els participants s’han desplaçat de Lloret de Mar a Girona, passant per Platja d’Aro i Caldes de Malavella, recorrent les diferents rutes ciclistes triades segons el grau de dificultat i la distància, d’acord amb cadascun dels tres nivells en què es van organitzar els grups.

Les jornades han combinat les reunions concertades durant el matí amb les etapes de les rutes de ciclisme i els sopars i actes socials preparats en diferents espais i hotels al llarg de la ruta.

 

El Tour de MICE Girona – Costa Brava: Lloret de Mar – Platja d’Aro – Caldes de Malavella – Girona

La primera jornada del Tour de MICE 2019 va tenir lloc a la població de Lloret de Mar, al conjunt arquitectònic de Sant Pere del Bosc, on es va dur a terme un sopar de benvinguda després d’una ruta de preparació i escalfament. El grup es va allotjar al Gran Hotel Monterrey, on l’endemà es va fer la sessió de workshop i el dinar al Nàutic, un dels restaurants de l’hotel.

Des d’allà, la primera etapa del Tour va portar els participants fins a Platja d’Aro per sopar a La Taverna del Mar, de l’Hostal de la Gavina, i continuar, l’endemà, amb les reunions al Park Hotel San Jorge.

La tercera etapa del Tour va acabar a Caldes de Malavella. A l’Hotel Camiral at PGA Catalunya Resort, últim allotjament del programa, es va fer el sopar de cloenda i es van lliurar els premis del Tour. A l’acte hi va assistir el ciclista professional escocès establert a Girona David Millar, que ha assolit un palmarès de victòries important en les principals competicions ciclistes europees.

L’endemà, els assistents van realitzar l’última etapa del Tour pedalant de l’Hotel Camiral at PGA Catalunya Resort fins a Girona. En arribar a la ciutat, es va oferir una visita guiada als participants abans del dinar als jardins clàssics del restaurant Meat & Garden.

 

L’acció, organitzada per Worldwide Events, forma part dels M&I Forum, els tallers temàtics de turisme de negocis reconeguts internacionalment, en els quals participa regularment el Costa Brava Girona Convention Bureau del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

 

Gran arrelament del ciclisme al territori

Les comarques de Girona tenen una gran tradició ciclista i disposen de tots els serveis i les infraestructures necessaris per practicar aquest esport. La demarcació és la seu d’estades i entrenaments d’equips ciclistes professionals com el Mitchelton-Scott (Austràlia) o l’EF Education Firs-Drapac (els EUA), i és el lloc de residència fix i d’entrenament de ciclistes d’elit com el mateix David Millar o Rober Gesink, del Team Lotto NL-Jumbo, i Rory Sutherland, de l’UAE Team Emirates, per citar-ne alguns.

L’any 2017 la Sea Otter va triar Girona per portar l’esdeveniment a Europa. Les dues edicions realitzades han tingut un resultat econòmic i de participació molt satisfactori per als organitzadors, les empreses i les institucions col·laboradores. L’edició de 2020 de l’esdeveniment mundial del ciclisme serà de nou a Girona.

A l’hora de proposar la candidatura del Costa Brava Girona Convention Bureau per acollir el Tour de MICE 2019 a la demarcació, Worldwide Events va valorar la qualitat i la capacitat de l’oferta d’allotjaments i de serveis del territori i el posicionament del ciclisme, amb centenars de quilòmetres de rutes òptimes per a la pràctica d’aquest esport.

 

A l’esdeveniment hi han col·laborat el Costa Brava Girona Convention Bureau del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Lloret Convention Bureau, Girona City Convention Bureau & Congress Centre, els hotels Gran Hotel Monterrey, Park Hotel San Jorge, Hostal de la Gavina i Hotel Camiral at PGA Catalunya Resort, l’agència receptiva FIL Mediterranean Travel Designers, l’agència de rutes ciclistes Eat Sleep Cycle i les empreses d’equipament per a ciclisme TACTIC i CHPT3.

El Tour de MICE en imatges