Sostenibilitat i RSC #inCostaBrava

Categories: Activitats del Costa Brava Girona CB i Notícies MICE.
Translation Priorities: Optional.

La sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa (RSC) han estat el fil conductor de la segona edició del Costa Brava Challenge Week, la trobada MICE de la Costa Brava i el Pirineu de Girona que organitza el Costa Brava Girona Convention Bureau per posar en contacte les principals agències i organitzadors europeus amb l’oferta en trobades, incentius, conferències i exposicions (MICE) del territori.

Durant tres dies, quaranta agents de nou països europeus especialitzats en la preparació d’esdeveniments i trenta-vuit entitats i empreses del sector MICE de les comarques gironines van participar en un programa destinat a donar a conèixer propostes, espais i serveis per organitzar esdeveniments d’empreses i congressos, activitats d’incentiu i de treball en equip, així com els atractius culturals, naturals i gastronòmics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

El repte en quatre accions

Cada cop més, els clients corporatius i institucionals busquen activitats amb impacte positiu sobre la societat o el medi. Aquest fet es manifesta en una demanda creixent de propostes de programes i esdeveniments que tinguin en compte la sostenibilitat i la responsabilitat social.

Conscient d’aquesta necessitat, l’organització va estructurar els itineraris del Costa Brava Challenge Week entorn de quatre accions sobre el territori, dues amb contingut social i dues amb contingut sobre el medi.

Amb aquesta iniciativa es va mostrar la capacitat de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona per oferir projectes en els quals es pot participar de manera efectiva i rellevant amb activitats amenes, genuïnes i que afavoreixen el treball en equip.

El challenge o repte que els participants van afrontar va consistir en la divulgació a través de les xarxes socials dels projectes en què havien participat:

Tasques a l’hort de la cooperativa La Fageda amb treballadors de teràpia ocupacional.

Suport en les tasques de l’equip de cuidadors dels primats, ximpanzés i macacos del centre de recuperació de primats de la Fundació Mona a Riudellots de la Selva.

Jornada a la gola del Ter i la platja de la Platera treballant en tasques de preservació de la vegetació de la zona amb l’Associació Sèlvans.

Treballs de preservació i recuperació de l’accés als Jardins del Rei al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Trobades professionals

El primer dia va tenir lloc un taller o workshop a l’Hotel Peralada Spa & Golf,

que va generar sis-centes entrevistes entre les agències i els representants de les empreses gironines del sector del turisme de negocis.

A més a més de les prop de quaranta entitats i empreses del sector MICE de la demarcació i de membres del Costa Brava Girona Convention Bureau, aquesta edició ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i Vueling i la cooperació de Renfe/SNCF.

El Costa Brava Challenge Week en imatges