Instal·lacions sostenibles per a l’activitat MICE

Categories: Membres del CBGCB.
Translation Priorities: Optional.

El Celler La Vinyeta, un projecte familiar sostenible que combina l’agricultura, la producció de productes ecològics d’una forma integrada i les activitats enoturístiques i MICE entre vinyes, ha posat en marxa una instal·lació pionera per al control i la depuració de les aigües procedents de l’elaboració de vins.

La planta consisteix en una combinació innovadora d’una primera etapa anaeròbia en què de forma natural es descompon la matèria orgànica i una segona etapa constituïda per un aiguamoll construït amb canyís, una planta molt eficient per fixar nutrients com el nitrogen.

D’aquesta manera s’aconsegueix una millora significativa de l’aigua obtinguda que permet reutilitzar-la per a usos interns com el reg de zones enjardinades i la producció de compost.

El 2017, el Celler La Vinyeta va rebre el Premi Nacional d’Enoturisme, i el 2018, el Premi al Millor Celler de Catalunya, que concedeix l’Associació Catalana de Sommeliers.  En els darrers temps el celler també ha participat en altres iniciatives pioneres en el món de la sostenibilitat com el projecte «Rewine», de reutilització d’ampolles de vi.

 

Veure la fitxa