El Costa Brava Girona Convention Bureau presenta el seu pla d’acció 2018 a les empreses de turisme de negoci gironines

Categories: Activitats del Costa Brava Girona CB i Notícies MICE.

Les accions de promoció de la proposta MICE de la Costa Brava i el Pirineu de Girona realitzades els últims anys situen la destinació entre les de major creixement.

El Costa Brava Girona Convention Bureau va presentar els resultats de 2017 i el pla d’acció de 2018 durant l’assemblea anual celebrada a l’Hotel Melià, de Girona.

Entre les activitats promocionals pel 2018 destaca l’organització de dos afterworks, un a Barcelona, adreçat a agències i organitzadors professionals, i l’altre a Tolosa, amb importants empreses locals dels sectors automobilístic, aeronàutic, de les telecomunicacions i de les assegurances. Aquest format permet afavorir dinàmiques de treball en xarxa o networking a través de tallers i formacions sobre l’entorn MICE.

Entre les novetats més importants es va anunciar que l’M&I Forum ha triat la Costa Brava i el PGA Catalunya Resort per celebrar-hi l’edició inaugural de la MICE Masters Cup, el primer torneig oficial del sector. Els compradors i proveïdors que hi participin tindran accés a instal·lacions exclusives, entre les millors d’Europa, normalment reservades als professionals del PGA Tour.

A més a més, durant el 2018 el CBGCB portarà l’oferta de turisme de negocis de la Costa Brava i el Pirineu de Girona als principals fòrums MICE internacionals, com l’IBTM a Barcelona i l’IMEX a Frankfurt.

Quant a les presentacions, aquest any s’incorpora un nou format, el TastEmotion, que es realitzarà en quatre ciutats europees: Londres, Munic, París i Milà.

La iniciativa presenta un format ben poc convencional per mostrar l’oferta de turisme de negocis de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a través dels sentits. Un màxim de vint persones participaran en una degustació a càrrec d’un xef del territori amb estrella Michelin, que oferirà una proposta a base de productes locals i vins de la DO Empordà. Durant l’àpat es presentarà la destinació a través de projeccions ─mapping─ sobre la taula i pantalles envoltants.

Els viatges de familiarització continuaran sent una via de promoció de la destinació, amb sis famtrips propis, i se seguirà apostant per les agendes comercials, enguany adreçades al mercat estatal, França i els països nòrdics.

Algunes activitats del pla d’acció ja s’han realitzat recentment, com és el cas de l’agenda comercial a Tolosa i Bordeus, i el workshop Pure Meetings & Events a París, dirigides al mercat francès.

Per l’any 2018 es manté com a prioritat la promoció de la destinació al mercat estatal, França, Alemanya, Àustria, Suïssa, els països nòrdics i el Regne Unit.

Resultats de 2017

Durant l’assemblea es va informar dels resultats de l’any passat i es va remarcar la generació de més de mil contactes nous, amb professionals del sector del turisme de negocis de quaranta-cinc mercats, a través de la participació a workshops, fires internacionals i agendes comercials.

Igualment, es va assenyalar que les peticions de negoci rebudes de les agències i clients corporatius van augmentar un 16,5 % respecte a l’any anterior. La majoria de les consultes rebudes estaven relacionades amb l’organització d’incentius i convencions. L’any 2017 es van tramitar deu candidatures per a l’organització de congressos, de les quals es van guanyar la meitat.