Gordon Research Conferences

Què hi fan 2300 investigadors a la Costa Brava??

Per tercer any consecutiu, les Gordon Research Conferences han triat les comarques gironines per celebrar part de les seves conferències i seminaris de 2016, on líders de la investigació d’avantguarda en biologia, química i ciències físiques presenten els darrers avenços científics.

En aquesta ocasió els assistents s’han trobat a l’Hotel Camiral del PGA Catalunya Resort, completament reformat amb una inversió de 30 milions d’euros a partir del projecte anterior, on ja es van celebrar dues edicions de les conferències.

De fet, el nou Hotel Camiral va obrir portes acollint aquest primer grup: tot un repte tenint en compte que el turisme de reunions suposa un us intensiu de les instal·lacions i d’organització de l’hotel a més a més de la funció bàsica d’allotjament i restauració.

Des de finals de maig fins a finals d’agost, s’han succeït vint-i-tres conferències i seminaris d’entre dos i cinc dies de durada cadascun que van reunir a més de 2300 investigadors d’arreu del món.

Les intenses jornades de treball van deixar temps per oferir, fora de programa, la possibilitat de que els assistents gaudeixin del territori a través de visites guiades i activitats d’oci en grup.

“Un entorn preciós per organitzar una reunió científica”

Nancy Ryan Gray – Directora de les Gordon Research Conferences

Programa

De manera successiva, del 28 de maig fins el 26 d’agost han tingut lloc deu seminaris que transcorrien entre dissabte i diumenge, i tretze conferències de quatre jornades, de diumenge a dijous, amb la sortida del grup divendres al matí.

El programa d’ambdós formats era molt intens. Per exemple, en el cas de les conferències, la primera sessió plenària, de dues hores de duració, tenia lloc el mateix dia de l’arribada, desprès d’un sopar de benvinguda a les 18h.

Durant la resta de jornades, les conferències, col·loquis i sessions de pòsters se succeïen des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre, amb un espai de tres hores de temps lliure, que molts dels participants van aprofitar per conèixer el territori a través de les propostes d’oci de membres del Costa Brava Girona Covention Bureau.

El repte

Després de dos anys en què el PGA Golf Catalunya va ser nomenat pels assistents millor venue europeu de les Gordon Research Conferences, la tercera edició ha tingut com a incentiu afegit el fet de que l’hotel, completament reformat i amb una proposta reformulada com a Hotel Camiral, iniciava una nova etapa tot just coincidint amb l’arribada d’aquest grup.

Amb una demanda molt exigent pel nombre de persones -que s’havia duplicat respecte l’any anterior-, la durada de l’esdeveniment, la complexitat del programa i l’ús intensiu dels serveis de conferències i reunions de l’hotel, el grup ha posat a prova els serveis i els sistemes del nou hotel.

Donant a conèixer el territori

Fora del programa de les conferències, els participants tenien la possibilitat de fer un tast del nostre territori a través de cinc propostes que podien escollir durant els quatre dies que passaven complets a l’hotel.

Un any més, hi ha hagut una acollida molt favorable de totes les propostes, dissenyades per mostrar els contrastos del territori.

Les sortides al poble medieval de Besalú o a la vila marinera de Tossa de Mar i la visita de la capital amb els Guies de Girona s’han complementat amb l’activitat cultural al Teatre Museu Dalí de Figueres i la navegació en dels vaixells tradicionals de Tela Marinera per descobrir els racons extraordinaris de la Costa Brava.  L’empresa Transports Izaro va fer possible la mobilitat del grup dins de les limitacions de temps disponible per poder complir amb el programa.

Xifres i dades d’interès

Espais: El contingut de les conferències es va oferir en dues sales diferents de l’hotel: per una banda, les intervencions i debats, amb taula de ponents i distribució en escola i per l’altra les sessions de pòsters, en una sala diàfana on els assistents podien observar els panels de les investigacions presentades.

Organitzadors – col·laboradors

Gordon Research Conferences – Hotel Camiral – Costa Brava Girona Convention BureauTela MarineraGuies de GironaAutocares Izaro

El resultat

L’organització de les Gordon Research Conference cerca aliances amb les destinacions a partir de les valoracions dels propis participants de les conferències. En cada una de les conferències i seminaris d’arreu, els assistents declaren el seu grau de satisfacció sobre els diversos aspectes i revelen la seves preferències de localització per les properes trobades.

La majoria de comentaris recollits valoraven molt positivament l’entorn, els serveis i instal·lacions de l’hotel i les activitats de lleure fora de programa.

Des de la primera edició, cada any s’ha augmentat de manera significativa el nombre de conferències celebrades a Costa Brava Girona, que en les tres edicions ha estat valorada com a millor venue europeu d’aquestes conferències que se celebren en 20 localitzacions repartides entre el continent europeu, la Xina i els Estats Units.

Quin bon record….la gent em segueix escribint felicitant-nos pel congres i per com va sortir tot tan bé…

David Barros – Director Unitat de Tuberculosi a Glaxo SmithKlein

Durant les tres edicions celebrades a Costa Brava Girona, ha estat possible d’acostar la nostra proposta com a destinació de turisme de negocis a un públic d’un mercat tradicionalment difícil d’accedir com és l’americà.

Més casos d'èxit: