La proposta de Girona i la Costa Brava convenç les DMC’s

Durant tres dies Girona s’ha convertit en la capital dels DMCs de l’Estat amb motiu de la seva assemblea anual.

L’inici de tres dies inoblidables

Al llarg de la tarda de divendres la major part del grup va anar arribant a l’Hotel Melià Girona, on hi estaven allotjats. Allà els esperava un dinar còctel organitzat en diverses paradetes representant diferents indrets de les comarques gironines i la seva gastronomia.

L’espai singular del Monestir de Sant Pere de Galligants va acollir l’acte de benvinguda celebrat al vespre, amb un sopar còctel i l’actuació del grup casteller Marrecs de Salt dins mateix de l’impressionant conjunt arquitectònic.

Ponències i contactes

Les taules de debat de l’assemblea es van desenvolupar dissabte a l’auditori del Palau de Congressos de Girona, situat escassament a deu minuts de l’hotel on estaven allotjats la majoria d’associats a Spain DMCs,

La promoció de les destinacions MICE de l’Estat, el paper del tren d’alta velocitat i la importància de la seguretat en les zones de turisme de negoci van centrar els debats, que van comptar amb ponents dels convention bureaux de Madrid, Barcelona, Costa Brava Girona i Girona City, així com amb representants de RENFE i dels cossos de Policia Nacional i Mossos d’Esquadra.

La part de ponències es va tancar amb un dinar de treball seguit d’una sessió de networking. Vint-i-cinc empreses membres del Costa Brava Girona Convention Bureau van participar activament en aquesta part de la jornada, en que es va establir un contacte molt fluït entre els directius de les DMCs i els representants de les empreses de turisme de negocis de la demarcació de Girona.

Viure la destinació

Mentre tenien lloc els debats dissabte al matí, els acompanyants gaudien d’una visita a la Garrotxa, on van conèixer el Volcà Croscat i les viles medievals de Besalú, Castellfollit de la Roca i Santa Pau.

A la tarda tots plegats es van llançar­ a descobrir la ciutat de la mà de Gironabooking a través d’una activitat inspirada en Joc de Trons. Vestits com personatges de l’edat mitjana van poder conèixer el Barri Vell de Girona i tastar especialitats típiques com els coneguts “xuxos”.

Mas Marroch, l’espai per esdeveniments del Celler de Can Roca, va ser l’escenari del sopar de gala, que va comptar amb la presència del President de la Diputació de Girona, Pere Vila; la regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, Maria Àngels Planas; i el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos. El reconegut xef Joan Roca va adreçar unes paraules als assistents.

L’última part del programa va consistir en activitats d’incentiu per empreses. Els participants es van dividir en dos grups. El primer va sortir a la descoberta dels Camins de Ronda de la Costa Brava, dirigida per l’empresa Aventura Girona, i l’altre va fer una visita amb degustació de vins DO Empordà al celler de la Finca Bell Lloc, dissenyada pels arquitectes recentment reconeguts amb els premis Pritzker, els Òscars de l’arquitectura. Un cop finalitzades les activitats van visitar el Museu de la Pesca, acabant amb un taller de cuina marinera a l’Espai del Peix, el centre gastronòmic de Palamós.

Heu deixat el llistó molt alt per les pròximes destinacions que vulguin organitzar les nostres properes assemblees. Sens dubte, no serà fàcil de superar.

Luís Díaz, director executiu – Asociación española DMC

Sensacions

L’organització va comptar amb tot el suport del Costa Brava Girona Convention Bureau i el Girona City Convention Bureau a l’hora de trobar els espais idonis i les activitats per oferir un programa que va obtenir una molt bona acollida par part dels més de 60 participants i acompanyants de les agències organitzadores d’esdeveniments (o DMC’s)

Molts dels assistents, procedents de diversos punts de l’Estat, no coneixien l’oferta MICE de la destinació. La majoria van assenyalar el seu valor a l’hora d’oferir al client de turisme de negocis alternatives a les grans ciutats europees, destacant-ne el paisatge, la gastronomia, la proximitat i la professionalitat en l’oferta d’espais i serveis.

L'ASSEMBLEA SPAIN DMCs EN IMATGES

Altres casos d'èxit: